Twee straatroven binnen een week

ALMERE • Wo 6 mei 2020 | 14:33 • Woensdag 6 mei 2020 | 14:33

Twee jongeren zijn de afgelopen week in Almere Haven beroofd van hun telefoon. Dat maakt de politie woensdag bekend. In beide gevallen ging het om een overval op een jongen, en werd de overval gedaan door een groepje van drie jongens rond de 17 jaar. Het is nog niet bekend of het in beide gevallen om dezelfde daders gaat.

De eerste straatoverval gebeurde op 1 mei rond 22.45 uur. Een 16-jarige jongen reed op zijn scooter op de parkeerplaats van sporthal De Marken. Een groepje van drie jongens trok hem van zijn scooter af toen hij een bocht nam. De 16-jarige viel op de grond. De daders dwongen hem zijn telefoon af te staan. Een van de overvallers stompte de jongen ook nog in zijn gezicht.

De tweede overval was op 3 mei rond 15.40 uur. Een 18-jarige jongen liep over de Schoolwerf toen er drie jongens zijn kant uit kwamen. Het slachtoffer herkende de drie: ze hadden eerder bij de bushalte gestaan samen met wat andere jongens. Toen het groepje van drie langs de 18-jarige liep, greep een van de jongens hem bij zijn jas. Het slachtoffer werd onderuit getrapt en kreeg een paar rake klappen, ook in zijn gezicht. De overvallers gingen er vandoor met de telefoon en AirPods van de 18-jarige.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden. De politie hoopt vooral contact te krijgen met een man die zijn hond uitliet op de parkeerplaats van De Marken, toen de 16-jarige jongen overvallen werd op 1 mei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel