Live kerkdienst vanuit Dronten

DRONTEN • Zo 10 mei 2020 | 6:53 • Zondag 10 mei 2020 | 6:53

Zolang de coronamaatregelen duren, zendt Omroep Flevoland iedere zondagochtend om 10.00 uur live een kerkdienst uit, op TV, op Facebook en via YouTube. Deze zondag komt de dienst uit de Ontmoetingskerk in Dronten. Deze wordt verzorgd door de 4G-kerken, een samenwerking van de gereformeerde kerken in Dronten. De voorganger van dienst is dominee Frits Krüger.

De dienst wordt sober en duurt ongeveer 45 minuten, met een afwisseling van gebeden, liederen en een preek. "De preek is grotendeels klaar. Het gaat over het verhaal waarin het Joodse volk drie maanden daarvoor is vertrokken en nu in de Sinaï aankomt en daar een ontmoeting heeft met God. Het waren ontwrichtende tijden. Net als nu. Daar kan ik wel parallellen uit trekken", vertelt dominee Krüger.

Vanaf 1 juli worden de corona-maatregelen voor kerken versoepeld en mogen er diensten gehouden worden met maximaal 100 mensen. Krüger: "Het wordt nog wel passen en meten hoe we dat in de praktijk gaan doen. Dat moeten we de komende weken uitwerken."

"Gezien de ontwikkelingen van de infectiecijfers was een versoepeling wel verwacht, maar het is dan de vraag hoeveel ruimte je krijgt', aldus Krüger. "We zijn ons er bewust van dat een kerk een potentiële bron van besmettingen kan zijn." De dominee verwacht wel dat de diensten, zeker de komende tijd, ook nog online te volgen zullen zijn.

Bekijk hier de kerkdiensten terug die Omroep Flevoland heeft uitgezonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel