Rijscholen opgelucht en verrast dat ze weer aan de slag mogen

LELYSTAD • Ma 11 mei 2020 | 9:30 • Maandag 11 mei 2020 | 9:30

De rijscholen in Nederland mogen vanaf maandag weer lesgeven. Tot opluchting van de instructeurs en natuurlijk de leerlingen.

Rij-instructeur Freek Scherphuis van Perspectief Verkeersschool Lelystad was wel verrast toen minister-president Mark Rutte de versoepelingen aankondigde. "Ik had toch wel verwacht dat wij pas weer aan de slag konden op 20 mei. Zeker omdat het toch een contactberoep is. Maar natuurlijk ben ik blij dat ik weer aan de slag kan." In maart werden alle rijlessen verboden vanwege het coronavirus.

Voorwaarden
Wel moet er tijdens de rijles aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo moet de instructeur checken of iemand coronasymptomen heeft. Ook werd eerst voorgeschreven dat de airco en de luchtventilatie zoveel mogelijk moest uitblijven tijdens de les. Dat werd overigens heel snel weer teruggedraaid, zegt Scherphuis. "Dat protocol kwam uit en binnen twee dagen werd het weer teruggedraaid."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel