Sluitmechanisme Elburgerbrug nader onderzocht

DRONTEN • Ma 11 mei 2020 | 16:27 • Maandag 11 mei 2020 | 16:27

De storingen in het sluitmechanisme van de Elburgerbrug worden nader onderzocht door de provincie. Dat laat een woordvoerder weten. De afgelopen weken ontstond er tweemaal een probleem met het sluitmechanisme van het brugdek.

Zowel op 27 april als op 10 mei werd het afremsysteem van de klep te heet. Volgens de woordvoerder ontstaat daardoor een storing. Als dat gebeurt, wil de vergrendeling er niet op en gaan de slagbomen ook niet open. Ook bestaat de kans dat de brug spontaan open gaat, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Hoewel een monteur beide storingen verholpen heeft, is het niet honderd procent zeker dat de oorzaak van het probleem is opgelost. Het onderzoek moet duidelijk maken of er extra maatregelen of herstelwerkzaamheden nodig zijn.

Ook in het verleden waren er problemen met de brug. In 2018 was de Elburgerbrug twee weken dicht omdat er bij de vervanging van het beweegbare brugdek in 2015 iets was misgegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel