Nieuwbouw Aeres Hogeschool begint volgende maand

ALMERE • Di 12 mei 2020 | 12:30 • Dinsdag 12 mei 2020 | 12:30

De bouw van het nieuwe pand van Aeres Hogeschool Almere op de Flevo Campus begint in juni. Eind april is de aanbesteding rondgekomen. Het ontwerp van BDG Architecten wordt uitgevoerd door onder meer Hegeman BV, HOMIJ BV en de Koninklijke Ginkel Groep.

Het gebouw verrijst op het Floriadeterrein in Almere en moet vanaf het schooljaar 2021/2022 een 'gezonde en inspirerende leer- en werkomgeving' bieden aan studenten en medewerkers, meldt de hogeschool. Het is gepland naast het Innovatiepaviljoen van de provincie en bij de Startup Village, allebei onderdeel van de Flevo Campus. Die moet een kennis- en innovatiecentrum rond stedelijke voedselvoorziening worden.

Het gebouw krijgt de bijnaam 'Groene long' vanwege het open ontwerp. Groen, gezondheid en duurzaamheid staan centraal. Zo is de gevel een 'smart skin' en komt er een deel met zonnepanelen. Ook is er een groene gevel met planten. Die moet bijen, andere insecten en vogels gaan herbergen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel