Hof van Smeden: 'bezoekers willen bij vader of moeder zijn'

EMMELOORD • Di 12 mei 2020 | 22:52 • Dinsdag 12 mei 2020 | 22:52

Bewoners van woonzorgcentrum Hof van Smeden in Emmeloord mogen sinds deze week weer bezoek ontvangen en daar wordt flink gebruik van gemaakt. Dat zegt locatiemanager Ina Beenen.

"Ondanks dat er niet geknuffeld kan worden, merk je dat ze graag weer op de kamer willen komen bij vader of moeder. Een bezoeker zei zelfs: al moet ik in een surfpak hier komen, ik vind het heel fijn dat ik weer op bezoek kan komen", vertelt Beenen.

Voorwaarden
Naast het niet knuffelen zijn er ook andere strenge voorwaarden aan de bezoeken verbonden. Allereerst is de wens van de cliënt leidend. Hij of zij mag zelf bepalen of bezoek gewenst is. Sommige mensen zijn juist bang voor bezoek van buitenaf.

Per verpleeghuisbewoner wordt één vaste bezoeker toegestaan. Deze mag één keer per week op bezoek komen. Bij binnenkomst wordt de bezoeker getemperatuurd en krijgt deze een mondkapje op. Via een aparte route wordt de bezoeker naar de kamer van de cliënt gebracht. Daar mag het bezoek op anderhalve meter plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel