Kerkdienst Baptistengemeente Lelystad

LELYSTAD • Vr 15 mei 2020 | 10:39 • Vrijdag 15 mei 2020 | 10:39

Zolang de corona-maatregelen duren, zendt Omroep Flevoland iedere zondagochtend een kerkdienst uit, telkens vanuit een andere kerk in de provincie. Deze zondag is dat de dienst van de Baptistengemeente Lelystad vanuit gebouw De Hoeksteen. De voorganger is dominee Fritz Kaiser. De dienst begint om 10.00 uur en is te zien via Omroep Flevoland TV, op onze Facebookpagina en via YouTube.

"We doen de dienst zondag in samenwerking met de Baptistengemeente Emmeloord", vertelt dominee Kaiser. "Daar is een gezin dat ons helpt en begeleidt met zang, piano en gitaar. Ook mijn eigen gezin doet mee. Mijn zoon van 10 speelt trompet en mijn dochter van 8 jaar speelt een stukje op de dwarsfluit."

"Het thema van deze dienst is hoop. Ik gebruik daarvoor een helm en een anker als symbool."

Vertrouwen
"Ik probeer gemeenteleden regelmatig uit te leggen dat geloof gaat om vertrouwen, dat je vertrouwt op God, ook in moeilijke tijden. Vooral mensen die alleen zijn hebben het nu extra moeilijk, zeker nu het allemaal al een tijdje duurt."

Kaiser doet een beroep op gemeenteleden en mensen van buiten de kerk: "Bel elkaar regelmatig, stuur een appje of zelfs een bosje bloemen. Blijf elkaar opzoeken!"

Straks weer open
Vanaf 1 juni mogen de kerken de deuren openen voor maximaal 30 mensen, vanaf 1 juli voor 100 kerkgangers. Kaiser: "We zijn nog aan het onderzoeken hoe we de deuren open kunnen doen. In elk geval nog niet op 1 juni. We hebben een knusse kerk en dat is een heel gepuzzel als je 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. In de huidige opstelling zouden hooguit 20 mensen passen bij die afstand. Dus we moeten kijken naar een andere opstelling."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel