De Orchideeën Hoeve is weer open en het is gelijk gezellig druk

LUTTELGEEST • Za 16 mei 2020 | 15:44 • Zaterdag 16 mei 2020 | 15:44

De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest heeft zaterdagochtend na negen weken de deuren weer geopend voor het publiek. Na flink wat aanpassingen in de looproute en het plaatsen van verschillende reinigingsposten mocht het bedrijf na een controle door gemeenteambtenaren weer open.

"We zijn er heel erg blij mee dat we weer open kunnen, daar doe je het voor", zegt Christiaan de Vries van de Orchideeën Hoeve. Toch kunnen mensen niet zomaar onaangekondigd naar binnen. "Bezoekers moeten echt via onze website een kaartje kopen, dat geldt ook voor jaarkaarthouders. Dan is het goed te doen. We hebben nu een timeslot-systeem zodat we precies weten hoeveel mensen per tijdschema naar binnen gaan."

Ook blijft het restaurant voorlopig nog gesloten voor het publiek. Wel is er een uitgiftepunt waar eten en drinken wordt verkocht om mee te nemen. De bezoekers lopen via een eenrichtingsroute tussen de planten en dieren door.

Veel mensen maakten meteen van de gelegenheid gebruik om een dagje naar de Orchideeën Hoeve te gaan. Gelijk na de opening stonden er al rond de dertig auto's op het parkeerterrein. "Eindelijk, we hadden er echt zin in", vertelt een vader met kind. "We zouden eigenlijk negen weken geleden hier naartoe. Toen ging het niet door en nu kregen we een mailtje dat we weer mochten komen."

Ook andere bezoekers vinden het fijn dat de Orchideeën Hoeve weer zeven dagen per week open is. "We waren er echt aan toe. Dat thuiszitten is niet fijn, dus perfect."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel