Bloemzaadjes in plaats van feestweek

KRAGGENBURG • Zo 17 mei 2020 | 17:43 • Zondag 17 mei 2020 | 17:43

De altijd groots opgezette feestweek in Kraggenburg gaat dit jaar, vanwege de coronacrisis, niet door. Als troost deelde de feestcommissie zondagmiddag wel kaartjes met zakjes bloemenzaadjes uit in het dorp. Die actie viel in goede aarde bij de Kraggenburgers.

Het dorp zou dit jaar veranderen in een 'Country & Western Village' met onder meer een bingo, een fiets- en motortoertocht, wijkvolleybaltoernooi en de dorpsbarbecue. "Dat gaat allemaal niet door", zegt Rens Hupkes van de feestcommissie teleurgesteld. Enthousiast loopt hij langs de huizen. "We brengen een mengsel van zomer bloemzaadjes langs om toch nog een fleurige zomer te krijgen". Het pakje met verschillende zaadjes zit met een strikje vast aan een kleurig kaartje. 'Een steuntje in de rug voor alle Kraggenburgers' staat er op.

De Kraggenburgers zijn ook teleurgesteld dat de feestweek niet doorgaat, maar ze zijn blij met het zakje bloemzaadjes. Buurtbewoner Frans van Egmond: "We gaan de zaadjes deze week meteen zaaien." Ook zijn buurvrouw Linda Rutgers, die zelf nooit meedoet met de feestweek, maar wel altijd haar tuin zo mooi mogelijk versiert, is blij met de zaadjes. "Jammer dat we dit jaar de gezelligheid en saamhorigheid in het dorp moeten missen." De organisatie verwacht dat de feestweek volgend jaar wel doorgaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel