Duurzaam alternatief voor plexiglas

LELYSTAD • Ma 18 mei 2020 | 7:10 • Maandag 18 mei 2020 | 7:10

Een ideaal materiaal voor de anderhalvemeter-samenleving, zo wordt het verkocht: scheidingswanden van goedkoop en duurzaam karton en door de opbouw net zo sterk als elk ander plaatmateriaal. En moet je er weer vanaf, dan gooi je het gewoon in de oud-papierbak. Een bedrijf uit Lelystad zet het op de markt.

Anderhalf jaar geleden ontdekte de directie van Sentec uit Lelystad in Zuid-Afrika een nieuwe toepassing van een bestaand materiaal: karton. Onder de naam Paperwood zetten zij het op de Nederlandse en Europese markt. Het is een goedkoop en duurzaam alternatief voor de inrichting van grote beursstands, maar sinds de samenleving voor een deel tot stilstand is gekomen, worden er andere toepassingen gezocht.

Scheidingswanden
Als scheidingswanden op kantoor is het een alternatief voor plexiglas of plastic, vinden ze bij het bedrijf. "Dat zie je nu natuurlijk vooral bij kassa’s en in winkels", aldus Anouk Richter van Paperwood. "Maar er zijn ook wel situaties waarbij het niet per se noodzakelijk is dat de plaat doorzichtig is. Deze platen bieden dan uitkomst."

Het materiaal is duurzaam, want het is gemaakt van gerecycled papier, karton en suikerriet-afval. Hierdoor is het volledig te hergebruiken en dat past precies bij deze tijd, zegt het bedrijf.

De eerste gebruikers zijn er tevreden over, al kunnen ze hun collega aan de andere kant van het bureau niet meer zien. ''Dat heeft z’n voor- en z’n nadelen natuurlijk'', lacht een van hen. ''Maar nee, dat heeft nog niet tot storende effecten geleid. Wij zijn heel tevreden met deze milieuvriendelijke oplossing voor een hopelijk tijdelijk probleem."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel