Digitale lessen ook na 2 juni op SVOL-scholen

LELYSTAD • Ma 18 mei 2020 | 11:27 • Maandag 18 mei 2020 | 11:27

De SVOL-scholen ISG Arcus, De Rietlanden en SGL in Lelystad zijn druk bezig met de voorbereidingen om op 2 juni weer gewone lessen te kunnen geven, als het kabinet het licht daarvoor op groen zet. Volgens SVOL-bestuurder Barry Lommen is het een hele klus om de coronaprotocollen toe te passen, en blijven de digitale lessen voorlopig nodig.

De leerlingen moeten op anderhalve meter van elkaar blijven, en dat betekent dat er maar negen plekken per klas zijn, stelt Lommen. Hoewel de examenklassen al klaar zijn, betekent dat toch dat er keuzes moeten worden gemaakt. In eerste instantie gaan daarom alle leerlingen van vmbo kader en basis weer naar school, net als de leerlingen in de pre-examenklassen van mavo, havo en vwo.

Voor de overige klassen betekent het waarschijnlijk dat ze de laatste paar weken van het schooljaar thuis digitale lessen moeten blijven volgen, zegt Lommen. "We gaan wel extra inzetten op leerlingen met wie we de laatste tijd minder contact hebben gehad. Voor deze en andere kwetsbare leerlingen gaan we extra ondersteuning op school aanbieden."

Genoeg handgel
Berichten dat de SVOL-scholen kampen met een tekort aan middelen om de handen schoon te wassen, verwijst Lommen naar het rijk der fabelen. "We moeten bij elk lokaal desinfectiemateriaal neerzetten voor de handen en de tafels. Natuurlijk hebben we daar genoeg budget voor", zegt Lommen. "Het is natuurlijk zo dat alles ophoudt als we niet genoeg van die middelen kunnen aanschaffen, maar we hebben vandaag zelfs nog nieuwe leveranciers gevonden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel