Acht maanden cel voor rammen huis ex-vriendin

LELYSTAD • Vr 22 mei 2020 | 17:10 • Vrijdag 22 mei 2020 | 17:10

De 38-jarige man die op 3 december vorig jaar de gevel van het huis van zijn ex-vriendin ramde, heeft acht maanden cel gekregen. Dat bepaalde de rechtbank in Lelystad vrijdag.

Met hoge snelheid reed de man in op de woning van zijn voormalige partner in de Vrijmark in Almere Haven. De gevel werd daardoor ontzet en de vrouw en haar zoon moesten rennen voor hun leven. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan vernieling, bedreiging met een nepwapen en diefstal van de auto van zijn ex.

Aan de gebeurtenis ging een ruzie in de relationele sfeer vooraf. De verdachte verklaarde dat hij uit wanhoop handelde. Hij wilde juist zichzelf iets aandoen, niet zijn ex of zijn zoon.

Volgens de rechtbank kon hij zijn ex-partner en kind niet met rust laten. Tegen de man was een jaar cel geëist, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De eis dat hij drie jaar niet in de buurt van zijn ex mag komen, is door de rechters afgewezen. Ondanks het voorval kunnen de twee nog prima met elkaar omgaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel