Gedeputeerde:"Er gaan klappen vallen in cultuursector"

FLEVOLAND • Za 23 mei 2020 | 11:23 • Zaterdag 23 mei 2020 | 11:23

"Het wordt echt heel moeilijk om alle culturele instellingen overeind te houden." Dat zegt gedeputeerde Michiel Rijsberman over de gevolgen van de coronacrisis voor de cultuursector in Over Flevoland Gesproken.

Instellingen zullen nog niet binnen enkele weken omvallen, verwacht Rijsberman, maar ze krijgen niet genoeg geld binnen om het vol te houden tot het eind van het jaar. "Er zit echt een probleem aan te komen, er zullen klappen vallen."

Gedeputeerde Rijsberman zit namens de twaalf provincies aan tafel bij het ministerie om te zoeken naar oplossingen. Voor Flevoland hoopt hij dat theatergezelschappen Suburbia, Bonte Hond en Vis à Vis in aanmerking kunnen komen voor steun uit het eerder gepresenteerde rijkspakket van 300 miljoen euro. "Maar dan blijven er nog heel veel instellingen over die geen steun krijgen: podia, toneelgezelschappen en koren die het heel zwaar hebben."

Rijsberman hoopt binnen enkele weken ook duidelijk te hebben wat de provincie zelf kan doen om de sector te ondersteunen. "Dat begint echt wel vorm te krijgen", zegt hij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel