Dag van de Nationale Parken: online de natuur in

FLEVOLAND • Zo 24 mei 2020 | 17:51 • Zondag 24 mei 2020 | 17:51

De Europese Dag van het Nationaal Park vindt dit jaar online plaats. Voor natuurliefhebbers betekent dat nu dus thuisblijven. Met een online quiz daagt Samenwerkingsverband Nationale Parken mensen vanuit huis uit hun kennis over de natuur te testen. Ook zijn er online excursies te volgen door alle Nationale Parken van Nederland.

De Europese Dag van het Nationale Park is bedoeld om mensen met de natuur te verbinden. Dit jaar staat de dag in het teken van Natuur en Gezondheid. "Parken beschermen niet alleen onze waardevolle natuur, ze leveren ook positieve gezondheidsresultaten op", stelt het Samenwerkingsverband Nationale Parken. Dit jaar volgen zij het Europese voorbeeld om de dag online vorm te geven. Met een quiz en online excursies kan men alsnog veilig op pad.

Jongste park
Flevoland kent het jongste Nationaal Park van Nederland: Nieuw Land. Het park dat in oktober 2018 werd opgericht bestaat uit vier natuurgebieden en is het grootste man-made natuurpark ter wereld. Een bijzonder park, stelt gedeputeerde Michiel Rijsberman (D66): "Het is een ontzettend divers park, dat loopt van Almere tot Enkhuizen, langs Lelystad en alles daartussenin".

Quiz
Door het spelen van de online quiz kunnen mensen hun kennis over dit park en de andere parken van Nederland testen. Deelnemers maken ook nog eens kans op een mooie prijs: een privé excursie door een Nationaal Park. De quiz is hier te spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel