Proef met online behandelingen geestelijke gezondheidszorg

LELYSTAD • Di 26 mei 2020 | 10:25 • Dinsdag 26 mei 2020 | 10:25

Flevoland is de proeftuin voor een nieuwe manier van behandelen in de geestelijke gezondheidszorg, waarbij behandelingen volledig online plaatsvinden. GGz Centraal is deze week van start gegaan met een digitale poli onder de naam GGzhulponline.nl. De proef duurt zes weken. Bij succes wordt deze digitale behandelmethode ook elders in Nederland geïntroduceerd.

Klinisch psycholoog Carlos Croes van GGz Centraal: "De digitale behandeling is geschikt voor behandelingen van mensen die somber of angstig zijn of die te maken hebben met trauma's. Deze manier van behandeling is niet geschikt voor mensen die last hebben van psychose of die suïcidaal zijn, omdat zij een persoonlijke afspraak of zelfs een opname nodig hebben."

Geen wachtlijsten
Wanneer je je aanmeldt voor de digitale poli, wordt gekeken of je voor deze manier van behandelen in aanmerking komt. Binnen een week krijg je een intakegesprek en binnen nog een week kan de behandeling beginnen. "Het voordeel van deze manier van behandeling is dat we geen wachtlijsten hebben", aldus Croes. De psycholoog ziet nog andere voordelen: "Je kunt ook flexibeler werken, omdat je geen rekening hoeft te houden met kantooruren. Je zou zelfs meerdere keren per week kunnen afspreken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel