Twee minderjarige telefoondieven op heterdaad betrapt

ALMERE • Di 26 mei 2020 | 15:18 • Dinsdag 26 mei 2020 | 15:18

Twee minderjarige telefoondieven zijn op heterdaad betrapt tijdens een beroving maandagmiddag in Almere. Dat laat de politie weten. Het gaat om twee Almeerse jongens van 16 en 17 jaar.

De twee deden zich voor als koper van een tweedehands toestel en spraken af bij de Oorweg achter het Weerwater. Toen de 52-jarige eigenaar de telefoon aan de zogenaamde koper gaf om te bekijken, ging de jongen er vandoor vandoor. Hij rende richting het busstation, waar de andere jongen met een brommer klaar stond. Samen probeerden ze te vluchten.

Het slachtoffer had de achtervolging ingezet en wist via een tussendoorweggetje bij de brommer te komen voor ze wegreden. Hij duwde het rijtuig omver. De jongens trokken daarop een mes, wat het slachtoffer afschrikte. Toezichthouders rond het busstation zagen het gebeuren en volgden de daders. Ze zagen onder andere dat het mes werd weggegooid.

Even later werd het duo aangehouden. De brommer stond als gestolen geregistreerd en de politie verdenkt de jongens van meerdere strafbare feiten. De politie heeft daarover verder geen details bekendgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel