Sloop The Lux nog niet zeker

ZEEWOLDE • Di 26 mei 2020 | 20:45 • Dinsdag 26 mei 2020 | 20:45

De gemeente Zeewolde is nog niet akkoord gegaan met de sloop van café/restaurant The Lux en de bouw van een nieuw gebouw op dezelfde plek bij de haven. Dat antwoordt het gemeentebestuur op vragen van Leefbaar Zeewolde. De partij vroeg onlangs om opheldering, nadat op internet tekeningen van het nieuwe gebouw waren opgedoken.

De gemeente heeft wel medewerking toegezegd aan de herontwikkeling van The Lux, maar gaat het nog om een principebesluit. De gemeente denkt dat de Aanloophaven levendiger kan worden als op de plek van The Lux een gebouw met meer wooneenheden komt. Op de begane grond van het nieuwe pand moet wel opnieuw horeca komen.

Leefbaar Zeewolde stelde ook 'dat het gepresenteerde plan een ingrijpende beeldwijziging van de Aanloophaven zal betekenen'. Volgens de gemeente is het te vroeg om daar nu al een oordeel over te geven, omdat het nog maar om een schets gaat. Er zou nog met omwonenden worden gesproken over de plannen. Dit betekent dat deze mogelijk nog worden aangepast. Pas na de presentatie van een definitief bouwplan zal de gemeente Zeewolde een besluit nemen.

Volgens Leefbaar Zeewolde is het nieuw geplande gebouw van vijf verdiepingen te hoog om in het huidige bestemmingsplan te passen. De gemeente bevestigt dat gebouwen op de plek van The Lux maximaal 10 meter hoog mogen zijn. Voor de bouw van een hoger pand moet het bestemmingsplan dus worden aangepast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel