Renovatie gemeentehuis binnen planning en budget

DRONTEN • Wo 27 mei 2020 | 11:10 • Woensdag 27 mei 2020 | 11:10

De verbouwing van het gemeentehuis van Dronten ligt op schema en blijft binnen het budget van 20,6 miljoen euro. Dat antwoordt het college van B en W op een vraag van GroenLinks.

Het gemeentehuis aan het Meerpaalplein wordt sinds eind vorig jaar compleet gerenoveerd. Niet alleen wordt het pand gemoderniseerd, maar ook duurzamer en energiezuiniger gemaakt.

Volgens het college liggen de werkzaamheden op schema en kunnen de ambtenaren in de eerste week van maart volgend jaar weer terug naar het Meerpaalplein.

Wel enkele tegenvallers
Wel meldt het college tegenvallers. Zo zat er meer asbest in het gebouw dan gedacht, wat tot extra kosten heeft geleid. Daarentegen bleek de gevelisolatie in betere staat dan verwacht en vallen de kosten hiervan lager uit.
Verder is besloten om de lift te vervangen, om later hoge vervangingskosten te voorkomen. Ook wordt er een tweede vergaderkamer voor de raadscommissie ingericht.

Op basis van 'de huidige inzichten' blijft de verbouwing volgens het college binnen de kaders die de gemeenteraad heeft gesteld. Daarbij is 20,6 miljoen uitgetrokken voor de verbouwing zelf en vier miljoen voor het verplaatsen van de gemeentelijke organisatie naar tijdelijke locaties. Zo zit de publieksbalie sinds november in de voormalige Rabobank.

Vijftien lokale ondernemers doen mee
Onder leiding van de hoofdaannemers Bramer en Lomans zijn er vijftien bedrijven uit de gemeente Dronten bij de renovatie betrokken. Dat komt tegemoet aan de wens om zoveel mogelijk lokale ondernemers in te schakelen. Dat kan niet in alle gevallen: zo is de aankoop van nieuw meubilair Europees aanbesteed.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel