Flevoland Fietst Tegen Kanker blikt terug

FLEVOLAND • Do 28 mei 2020 | 7:03 • Donderdag 28 mei 2020 | 7:03

Stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker (FFTK) zou vrijdag eigenlijk met 150 kinderen vertrekken naar Frankrijk om voor de achtste keer mee te doen aan de Alpe d’HuZes. Vanwege het coronavirus reist de groep dit jaar niet af naar Frankrijk.

Leerlingen van verschillende scholen uit Flevoland doen daar jaarlijks tijdens het evenement vrijwilligerswerk en fietsen de berg de Alpe d’Huez op om geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

Nu dat dit jaar niet kan, blikt de stichting terug op de afgelopen zeven succesvolle jaren. De studenten zetten vanaf morgen een week lang elke dag een filmpje online op de website: www.flevolandfietsttegenkanker.nl. Daarnaast zijn er om 20:00 uur er elke avond beelden te zien op de social media pagina’s van de stichting.

In deze filmpjes laten de leerlingen en hun begeleiders zien hoe ze zich hebben ingezet voor de strijd tegen kanker. Student Sanne Roeleveld van Aeres VMBO Almere zegt: "Zo doen we toch iets, elke dag komt er een filmpje online en zo kunnen we beleven wat we zouden doen in Frankrijk."

Boyd Besseling van FFTK zegt dat de stichting in de afgelopen jaren ruim 200.000 euro heeft opgehaald voor de strijd tegen kanker. De begeleider hoopt dat de groep van 150 leerlingen volgend jaar wel kan meedoen aan de Alpe d’HuZes. De 33.000 euro die dit jaar al was opgehaald door de stichting, gaat mee naar de editie van 2021.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel