Boer sleept Windpark Zeewolde voor de rechter

ZEEWOLDE • Do 28 mei 2020 | 22:24 • Donderdag 28 mei 2020 | 22:24

Akkerbouwer Pieter Bossema uit Zeewolde heeft Windpark Zeewolde en de provincie Flevoland voor de rechter gesleept. De akkerbouwer wil zo afdwingen dat er documenten openbaar worden gemaakt over financiële vergoedingen die worden betaald bij het afbreken van windmolens.

In het geval van Windpark Zeewolde geldt dat voor meer dan 200 turbines. De molens moeten verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe en grotere molens. Een van de turbines die weg moet staat bij boer Bossema aan de Gruttoweg. Hij hoopt op een vergoeding, maar tijdens de rechtszaak werd al duidelijk dat hij daarvoor niet in aanmerking komt.

Boer grijpt naast vergoeding
De boer is namelijk zelf geen eigenaar van de molen. En alleen eigenaren worden financieel gecompenseerd. Of de akkerbouwer uit Zeewolde de documenten van afspraken tussen Windpark Zeewolde en andere eigenaren wel krijgt, beslist de rechtbank op 11 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel