Al voor 9 miljoen aan overbruggingskrediet aangevraagd

FLEVOLAND • Vr 29 mei 2020 | 8:01 • Vrijdag 29 mei 2020 | 8:01

Flevolandse bedrijven hebben al voor 9 miljoen euro aan Corona-OverbruggingsLeningen (COL) aangevraagd. Dat meldt Horizon Flevoland dat de aanvragen voor de provincie in ontvangst neemt. In totaal hebben nu 17 bedrijven zich gemeld. Er is maar 1,8 miljoen beschikbaar voor onze provincie.

De lening is bedoeld voor beginnende bedrijven, bedrijven die uitbreiden en voor vernieuwende mkb'ers. Bedrijven kunnen via de COL een aanvraag vanaf €50.000,- indienen en gebruik maken van gunstige voorwaarden. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen zoals Horizon Flevoland verstrekken de leningen.

Blij met de steun
T-Soles uit Almere is een van de bedrijven die al een COL ontving. "Als gevolg van het coronavirus zijn beoogde partijen voor vervolgfinanciering terughoudender geworden. Hierdoor zou de doorontwikkeling van ons product, een systeem voor innovatieve steunzolen voor elke schoen, geremd worden. Voor ons als start-up is stilstaan geen optie en te kostbaar. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat de COL ons de mogelijkheid biedt om door te blijven ontwikkelen," aldus Caroline van Heijkamp van T-Soles.

Landelijk
In heel Nederland zijn sinds 29 april meer dan 1.500 aanvragen binnengekomen, voor een bedrag van 540 miljoen euro. Inmiddels zijn 311 aanvragen goedgekeurd voor ruim €100 miljoen. Ongeveer 50% van de aanvragen is nog in behandeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel