Live kerkdienst vanuit theater Posa in Lelystad

LELYSTAD • Vr 29 mei 2020 | 11:22 • Vrijdag 29 mei 2020 | 11:22

Tot en met eind juni zendt Omroep Flevoland iedere zondag live een kerkdienst uit, steeds verzorgd door een andere kerkgemeenschap in Flevoland. Deze zondag is dat de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland, vanuit theater Posa in Lelystad.

De voorganger van deze Pinksterdienst is dominee Anja van de Poppe. De dienst begint om tien uur en is te zien op Omroep Flevoland TV, via YouTube en op Facebook.

Gemeenschap
De Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland heeft drie afdelingen: in Dronten, Zeewolde en Lelystad. "We zijn niet zo'n grote gemeenschap, 250 tot 275 leden en vrienden, maar wel met trouwe leden. Met een harde kern van mensen die al jarenlang verbonden zijn aan onze gemeenschap", vertelt dominee Van de Poppe. "Theater Posa is een prachtige plek om bij elkaar te komen. Met faciliteiten, een prachtig scherm en comfortabele stoelen."

Pinksteren
"Pinksteren is een lastig verhaal. Veel mensen weten niet wat het inhoudt. Het gaat over begeestering en energie. Nu de lockdown afgeschaald wordt, is er energie genoeg. Die energie matigen is een ander verhaal", zegt Van de Poppe. Over de dienst van komende zondag: "We hebben zang van onze cantorij en in de dienst wordt ook Pinksterkunst vertoond, van kunstenares Lieve van de Beek."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel