Zorgcentrum Coloriet laat weer bezoek toe

FLEVOLAND • Vr 29 mei 2020 | 13:35 • Vrijdag 29 mei 2020 | 13:35

Zorginstelling Coloriet laat vanaf juni weer bezoekers toe in haar zorginstellingen in Lelystad, Zeewolde en Dronten. Op afspraak mogen bewoners één bezoeker ontvangen.

Bewoners mogen één persoon inschrijven als 'vaste' bezoeker. Alleen die persoon mag dan op bezoek komen. Vervolgens moeten ze een afspraak maken waarop de bezoeker langs mag komen. In Coloriet de Hoven in Lelystad is op 27 mei al begonnen met de ontvangst van bezoek.

In een persbericht zegt bestuurder Aukje Reinders blij te zijn dat bezoek weer in beperkte mate langs mag komen. "We weten hoe waardevol bezoek is en zagen dat het gemist werd."

Lange tijd was het verboden om bezoek in zorginstellingen te ontvangen om besmetting met het coronavirus te voorkomen. De maatregelen zijn door de regering versoepeld.

De instelling riep eerder de hulp in van militairen om bij de zorg te kunnen ondersteunen. Twee weken na de versoepeling wil de zorginstelling evalueren of vaker bezoek mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel