Bezorgproject afgesloten na 3740 maaltijden

FLEVOLAND • Za 30 mei 2020 | 12:06 • Zaterdag 30 mei 2020 | 12:06

De Stichting Hart voor Zorgend Flevoland heeft afgelopen week de laatste kant-en-klare maaltijd aan zorgpersoneel geleverd. Twee maanden lang hebben horeca-ondernemers samen met boeren en voedselproducenten uit Flevoland maaltijden verzorgd. Nu het aantal coronapatiënten daalt en de horeca vanaf 1 juni weer gedeeltelijk open mag, stopt de stichting met het (be-)zorgproject.

Voor de maaltijden werden zoveel mogelijk producten uit Flevoland gebruikt, omdat door de horecasluiting veel bedrijven hun verse producten niet kwijt konden. Zo werden frietaardappelen uit de Noordoostpolder en wortelen uit Lelystad in het eten verwerkt.

De maaltijden werden via donaties betaald. Dat geld werd gebruikt om de kosten van de leveranciers van de ingrediënten, de koks en bezorgers te kunnen betalen. In totaal zijn er 3.740 maaltijden gemaakt. De stichting Hart voor Zorgend Flevoland gaat door met andere projecten om de zorg te versterken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel