Coronawandelaar loopt voor het goede doel

URK • Za 30 mei 2020 | 17:21 • Zaterdag 30 mei 2020 | 17:21

Ruim 40 kilometer lopen voor het goede doel. Dat deed Urker Frits van der Sloot, die van zijn woonplaats naar Elburg liep. Voor de wandeling heeft hij mensen geld gevraagd te doneren aan het Radboudfonds. De Radboud Universiteit in Nijmegen gebruikt het geld voor onderzoek naar het coronavirus.

De intenties waren goed, maar Van der Sloot had er niet op gerekend dat zijn sponsoractie meer dan een paar tientjes zou opleveren. "Er zijn mensen die naar Santiago de Compostella lopen of de wereld over fietsen. Ik loop gewoon van Urk naar Elburg", vertelt hij halverwege de tocht. Maar nog voordat hij die ochtend aan zijn wandeling begon, stond de teller al op ruim 1500 euro. Inmiddels staat de teller op 2025 euro. "Dat had ik absoluut niet verwacht."

Steun
Niet alleen de donaties stroomden binnen. Hij had ook al snel drie meelopers. De mannen hadden gehoord van zijn initiatief en besloten zich bij zijn tocht aan te sluiten. Ter hoogte van Ketelhaven wachtten familie en vrienden hen op met broodjes, koffie en het nodige krachtvoer.

Van der Sloot is begonnen met wandelen op advies van zijn dokter. "Geen marathon rennen, maar gewoon dagelijks wandelen, dat raadde hij me aan". Om het advies ter harte te nemen had de Urker wandelaar een duidelijk doel nodig. Met het wegvallen van de Nijmeegse Vierdaagse leek hem dit een mooi alternatief. "We wandelen en met het geld voor het onderzoek is dat voor iedereen gezond."

Onderzoek
De wandeltocht van de Urker volgt op een actie van het Radboudfonds. Door de coronamaatregelen kunnen veel jaarlijkse wandelevenementen in 2020 niet doorgaan. Daarom daagt het fonds wandelaars uit alsnog te gaan lopen, maar dan voor het goede doel. Onder het motto "Wandel corona de wereld uit!" kun je je opgeven en geld inzamelen voor onderzoek naar het virus.

Klik op deze link om bij te dragen aan de sponsorloop van Van der Sloot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel