Terrasmeubilair Beachclub NU dag voor heropening in brand gestoken

BIDDINGHUIZEN • Zo 31 mei 2020 | 13:04 • Zondag 31 mei 2020 | 13:04

Een deel van het terrasmeubilair van restaurant Beachclub NU in Biddinghuizen is in de nacht van zaterdag op zondag in brand gestoken. Volgens eigenaar Jelbert Haagsma hadden jongeren vlakbij het restaurant een vuur aangestoken en gooiden ze er stoelen en tafels op.

Het restaurant is vanwege de coronamaatregelen tot komende maandag gesloten. Haagsma was toevallig met wat vrienden in de buurt toen hij de vlammen zag. "Het vuur was aangestoken vlakbij de bomensingel, die op het ogenblik gortdroog is. Bovendien was het vlakbij onze gastank. Het had veel erger kunnen aflopen, maar nu konden we gelukkig zelf het vuur blussen."

Negen politiewagens
Het was volgens Haagsma zaterdagavond erg druk op het strand aan het Veluwemeer. "Dat is het wel vaker, en de jongeren moeten natuurlijk ook ergens naartoe in deze coronatijd. Dat gun ik ze ook van harte, maar de sfeer was dit keer wel erg grimmig." De gewaarschuwde politie ging vanwege de drukte met negen wagens op de melding af, maar de daders waren toen al gevlogen.

De schade aan het terrasmeubilair is volgens Haagsma zeker 1500 euro. "Zeker doordat we door de coronasluiting al zwaar zijn getroffen, hakt dat er in", zegt de restauranteigenaar. "Ik hoop dat de daders zich nog melden." De heropening maandag gaat gewoon door.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel