Landelijk telefoonnummer voor coronatests bekend

FLEVOLAND • Ma 1 juni 2020 | 13:13 • Maandag 1 juni 2020 | 13:13

Iedereen die kampt met symptomen van corona kan vanaf maandag bellen met 0800-1202 om getest te worden. Het nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur en kost geen geld.

Het is maandag al meteen druk op de lijn. Het ministerie van Volksgezondheid raadt aan later terug te bellen als je niet meteen geholpen wordt. Op deze manier kan een afspraak worden gemaakt om getest te worden op het coronavirus in de teststraten van Lelystad en Almere.

Zowel bij een positieve als negatieve uitslag wordt de geteste persoon binnen 48 uur gebeld. Blijkt er inderdaad sprake van het coronavirus, dan begint de regionale GGD meteen een bron- en contactonderzoek. Hierbij worden de personen gebeld met wie de besmette persoon in aanraking is geweest. Ook wordt geprobeerd de bron vast te stellen.

Het nummer is uitsluitend bedoeld voor mensen die corona-achtige klachten hebben, zoals verkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging van temperatuur of plotseling verlies van reuk of smaak, zegt het ministerie van Volksgezondheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel