Boa wordt door jongen in het water geduwd

URK • Di 2 juni 2020 | 15:38 • Dinsdag 2 juni 2020 | 15:38

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Urk is dinsdagmiddag door een jongen in het water geduwd. Dat gebeurde bij de Oosthavenkade in de haven van Urk.

Op een filmpje dat via sociale media verspreid wordt, is te zien hoe de boa door een jongen van de kade geduwd wordt. Daarna gaan twee jongens en de filmer er al lachend vandoor.

Lees ook: Vier mannen opgepakt voor in water duwen boa

Volgens gemeente-woordvoerder Nico Schipper zouden de twee jongens vlak voor het incident de boa gevraagd hebben of zij een verloren telefoon uit het water mochten halen. Daarop wilde de boa eerst overleggen met de havenmeester. Toen hij even later met zijn gezicht richting het water stond werd hij door één van de jongens in de rug geduwd.

Volgens Schipper is de boa niet gewond geraakt en is het bij een nat pak gebleven. Wel geeft hij aan dat de gemeente het gebeuren hoog opneemt. "We hebben inmiddels aangifte gedaan en camerabeelden uit de buurt opgevraagd. Een van de jongens zou al herkend zijn op de beelden." Schipper raadt de jongens aan zich te melden bij de politie.

Burgemeester Ineke Bakker laat weten geen woorden te hebben voor het voorval. "Hoe haal je zoiets in je hoofd? Handen af van onze boa's! Dit is niet te tolereren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel