Grote brand legt gekapte bomen in de as

ALMERE • Wo 3 juni 2020 | 6:52 • Woensdag 3 juni 2020 | 6:52

Een grote stapel met gekapte bomen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in brand gestaan bij de Goudplevierweg in de Almeerse wijk Oosterwold. Brandweer uit Flevoland en Gooi en Vechtstreek is uren bezig geweest om de grote brand te blussen.

De brand ontstond rond 2:00 uur in de buurt van een bouwkeet. Omwonenden merkten het vuur op en waarschuwden de hulpdiensten. In totaal stond volgens de brandweer zo'n 300 vierkante meter aan hout in brand.

De grote uitdaging was volgens de brandweer om genoeg bluswater bij de brand te kunnen krijgen. Om de plek van het vuur is volgens een woordvoerder wel een waterleiding en een brandkraan, maar omdat de zogenoemde vuurlast erg hoog was, heeft de brandweer twee hogedrukspuiten ingezet. Omdat de capaciteit van de waterleiding daarvoor niet voldoende was, moest hebben brandweerauto's uit Laren extra bluswater gebracht.Later in de nacht heeft de brandweer uit Dronten, een grootwatertransportsysteem aangelegd en is water uit de Hoge Vaart richting de brand gepompt.

Uiteindelijk is rond 5:10 uur het sein brand meester gegeven en konden de laatste brandweerwagens rond 6:00 uur vertrekken.

Volgens de brandweer is er geen gevaar geweest voor overslaan naar de omliggende natuur. Hoe de brand kon uitbreken, is nog niet bekend. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor brandstichting gevonden. Volgens een woordvoerder zou de brand mogelijk het gevolg kunnen zijn van graafwerkzaamheden die dinsdag in de buurt van de stapel hout plaatsvonden.

De gekapte bomen waren eigendom van Staatsbosbeheer. Een woordvoerder kon woensdag nog niks zeggen over de financiële schade.



WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel