Man veroordeeld voor telen wiet in woning hoogbejaarde moeder

DRONTEN • Wo 3 juni 2020 | 15:50 • Woensdag 3 juni 2020 | 15:50

Een 48-jarige man uit Dronten is woensdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld voor het telen van hennep in de woning van zijn 78-jarige moeder. De rechter gaf hem 60 dagen celstraf en twee boetes van 5.000 euro in totaal. Verder mag hij geen contact zoeken met zijn buurmeisje dat hij had bedreigd. Van de celstraf zijn 43 dagen voorwaardelijk.

De softdrugs die de politie bij een inval in de woning aantrof, waren volgens de man voor eigen gebruik. Hij zou de hennep gebruiken als medicijn en ontkende dat hij winst had gemaakt. "Er is geen coffeeshop in Dronten en we helpen elkaar allemaal", vertelde hij aan de rechter.

Nadat de man werd vrijgelaten in afwachting van dit proces, zocht hij direct contact met zijn buurmeisje. Zij deed aangifte wegens bedreiging. Daarop verdween de Drontenaar opnieuw achter de tralies. Het meisje vertelde de politie ook dat zij maandenlang elke dag softdrugs had gekocht van de Drontenaar.

Drugs verkocht via Facebook
De Drontenaar heeft twee jaar lang drugs verkocht via een Facebook-pagina. Klanten moesten daar een privé-bericht sturen. Die berichten zijn allemaal in handen van de politie gevallen.

De politierechter was met het OM eens dat de Drontenaar winst had gemaakt. De rechter vond het belangrijk dat het buurmeisje direct beschermd wordt als de verdachte volgende week vrijkomt. Mocht de Drontenaar zijn buurmeisje wel lastig vallen, dan draait hij nog een week de cel in.

Over de bedreiging van het buurmeisje dient in augustus nog een aparte zaak bij de politierechter in Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel