Ontwikkeling 3D-geprinte steunzolen krijgt corona-krediet

ALMERE • Do 4 juni 2020 | 8:08 • Donderdag 4 juni 2020 | 8:08

T-Soles uit Almere heeft een Corona Overbruggingslening (COL) van 247.000 euro gekregen. Het bedrijf ontwikkelt een systeem om volledig op maat ontworpen steunzolen te printen in 3D. Het unieke aan deze steunzolen is dat ze worden ontworpen op basis van een 3D-scan van de voet in de schoen.

“We zijn erg blij met het krediet. Het stelt ons in staat de ontwikkeling af te ronden. Door de coronacrisis werden investeerders huiverig. Nu hopen we dat we het systeem eind van het jaar kunnen testen om de eerste steunzolen te printen”, aldus Caroline van Heijkamp van T-Soles.

Volgens Van Heijkamp kan het scanapparaat ook heel goed gebruikt worden voor diagnostiek bij mensen met orthopedische klachten. De scan toont precies wat er mis is in voet en onderbeen. “Fijne bijkomstigheid is dat dat ook allemaal coronaproof is. De specialist hoeft de persoon met klachten niet meer aan te raken bij het maken van de scan en er kan met voldoende afstand tussen specialist en patiënt worden gewerkt.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel