ANWB-leden willen betere fiets- en wandelpaden langs IJsselmeerkust

FLEVOLAND • Do 4 juni 2020 | 16:35 • Donderdag 4 juni 2020 | 16:35

Er moeten betere fiets- en wandelpaden langs de IJsselmeerkust komen. Dat vinden leden van de ANWB. De toeristenbond hield een onderzoek onder zo'n 600 leden die bij het IJsselmeer wonen of die het gebied in de afgelopen twee jaar minimaal één keer bezochten.

Het onderzoek vormt de basis voor een toekomstvisie voor het IJsselmeergebied, van overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. De leden konden hun wensen voor het gebied kenbaar maken via een online vragenlijst, via het ANWB-panel.

ANWB-leden hebben wensenlijstje
De IJsselmeerkust met zijn landschap, natuur en cultuurhistorie moet blijven zoals-ie is, geven de leden aan. Daarin passen geen windmolens en hoogbouw, maar een uitbreiding van de natuur is wel welkom, zeggen ze.

Ook moeten er autovrije fietspaden komen, moet de bereikbaarheid met het openbaar vervoer worden verbeterd en moet verkeershinder en milieuvervuiling worden aangepakt. Ook zijn publieke toiletten welkom, geven de leden aan.

De uitkomsten worden nu overhandigd aan het zogenoemde Regionaal Overlegorgaan IJsselmeergebied, met provinciale en landelijke overheden. Zij gaan met de toekomstvisie aan de slag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel