Live kerkdienst vanuit de Nieuw Jeruzalemkerk

EMMELOORD • Vr 5 juni 2020 | 11:26 • Vrijdag 5 juni 2020 | 11:26

Tot eind juni zendt Omroep Flevoland iedere zondag een kerkdienst uit, steeds vanuit een andere kerk in de provincie. Deze zondag komt de dienst uit de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord.

De Protestantse Gemeente Creil-Espel verzorgt de dienst. Deze wordt voorgegaan door dominee Hedy Cappon. De dienst begint om half tien in de ochtend en is te zien op Omroep Flevoland, televisie en via YouTube en op Facebook.

Verschillende protestantse gemeenten in Noordoostpolder hebben de handen ineen geslagen tijdens de coronacrisis. Zes dorpen verzorgen samen elke zondag de diensten vanuit de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord. Die diensten zijn online te volgen.

Na 1 juli ook online
Vanaf 1 juli mogen kerken 100 kerkgangers toelaten. Volgens dominee Cappon verschilt de aanpakt per dorp. "In Emmeloord, waar ik de voorganger ben, doen we tot 1 september uit zorgvuldigheid alleen online diensten. In augustus kijken we dan hoe het gaat."

Nieuwe initiatieven
Dominee Cappon vertelt dat het wel lastig was zijn werk te doen de afgelopen maanden. "Je kon niet bij mensen op bezoek. En bij mensen langsgaan heeft wel een meerwaarde."

"We zien mooie nieuwe initiatieven ontstaan in deze tijd. Al op de eerste dag van de coronamaatregelen werd ik gebeld door jongeren met het voorstel online diensten te gaan uitzenden. Een groep vrijwilligers regelt nu de camera's en de ondertiteling van de diensten", vertelt dominee Cappon trots.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel