Proef met koopzondagen uitgesteld

DRONTEN • Vr 5 juni 2020 | 15:55 • Vrijdag 5 juni 2020 | 15:55

De eerder aangekondigde pilot rond de verruiming van koopzondagen in Dronten wordt uitgesteld tot december. Omdat het advies wordt gegeven om zoveel mogelijk drukte te vermijden zal een proef nu geen representatief beeld geven, laat het stadsbestuur weten.

Op dit moment mogen de winkels 14 zondagen per jaar open zijn en supermarkten elke zondag een paar uur. Uit de pilot moet blijken of een verruiming wenselijk is.

In februari en maart zijn er enquêtes afgenomen onder inwoners en ondernemers, waarvan de uitkomsten zijn verwerkt in een rapport. Daaruit worden kaders opgesteld om zoveel mogelijk rekening te houden met alle wensen en behoeften.

Verder verwacht het college dit najaar een bijeenkomst te houden met betrokken ondernemers en vertegenwoordigers van geloofsgemeenschappen. Uit deze gesprekken kunnen verdere richtlijnen voor de pilot worden ingevuld. Als de bestrijding van Covid-19 positief doorzet streeft de gemeente Dronten ernaar om op 1 december te starten met de koopzondagenproef.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel