Oud-Marknessenaar in Schotland: "Soms mis ik Marknesse nog wel"

FLEVOLAND • Za 6 juni 2020 | 19:27 • Zaterdag 6 juni 2020 | 19:27

Oud-Marknessenaar Lars Betting vindt het terecht dat het Nederlanders wordt afgeraden om naar Groot-Brittannië op vakantie te gaan. Het reizen naar het Verenigd Koninkrijk wordt ontraden door de hoogte van de coronacijfers in het land. De jonge student woont in de Schotse plaats Dundee. Volgens Betting daalt het aantal coronabesmettingen in Schotland. In april waren er nog 450 coronabesmettingen per dag. Nu is dat aantal gedaald naar zo'n dertig nieuwe besmettingen per etmaal.

Vanaf 15 juni zullen er langzaamaan meer ondernemingen hun deuren openen. Op dit moment zijn alleen de supermarkten geopend. Betting werkte in een restaurant, en is door de coronacrisis zijn bijbaan kwijtgeraakt.

De ouders van Betting wonen in de Franse stad Bordeaux. De oud-Marknessenaar kocht vóór de lockdown een vliegticket om naar Frankrijk toe te reizen. Hij wil zondag vliegen naar dat land, maar het is nog onzeker of hij ook wordt toegelaten. "In Frankrijk is er een regeling dat je vanaf 15 juni in principe weer terug mag. Als het goed is, is het wel mogelijk, omdat mijn ouders daar wonen en omdat mijn studie voor dit jaar gestopt is. Maar dat weet ik niet zeker, dus het kan best zijn dat ik teruggestuurd wordt". Zenuwachtig over dit risico is Betting zeker niet. "Mocht het niet lukken dan ga ik zeven dagen later."

Marknesse wordt gemist
Alhoewel hij al lang niet meer in Flevoland woont, mist hij Marknesse soms nog wel. "Marknesse heeft prachtige dingen, die je pas ziet als je weg bent. Toen ik wegging kwam ik erachter dat de natuur toch eigenlijk wel prachtig was en de rust en omgeving. Hoewel je dat ook in Schotland vindt, is de cultuur toch anders. Soms mis ik het naar de snackbar toegaan voor een frietje."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel