RIVM: geen verandering in coronacijfers provincie

FLEVOLAND • Ma 8 juni 2020 | 14:17 • Maandag 8 juni 2020 | 14:17

De coronacijfers in Flevoland zijn de afgelopen 24 uur gelijk gebleven. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Het officiële aantal Flevolanders waarvan vast staat dat ze het virus hebben of hebben gehad, blijft dus staan op 947.

Landelijk kwamen er 165 positieve tests op Covid-19 bij, waarmee het totaal uitkomt op 47.739.

Doden
Sinds het begin van de pandemie zijn er in Flevoland 89 mensen aan de ziekte bezweken. In Almere zijn tot nu toe met 30 de meeste coronadoden gemeld. Lelystad volgt met 29, gevolgd door Dronten (11), Noordoostpolder (10), Zeewolde (5) en Urk (4). Het totaal aantal Nederlanders dat zeker is overleden aan de gevolgen van het virus is nu opgelopen tot 6.016, drie meer dan zondag.

Ziekenhuisopnames
Tot nu toe is voor 124 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. Lelystad komt uit op 64, Dronten op 30, Urk op 22, Noordoostpolder op 14 en Zeewolde op 12. Landelijk gaat het om 11.794 ziekenhuisopnames, vijf meer dan zondag.

Ontwikkeling van cijfers
Hieronder kun je zien hoe de aantallen besmettingen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames per gemeente zich de afgelopen weken* hebben ontwikkeld:



Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM hoger omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Wel kunnen vanaf juni alle Nederlanders met klachten die wijzen op het coronavirus getest worden. Is iemand besmet dan volgt bron- en contactonderzoek. Het RIVM verwacht dat er in de maanden vanaf juni maximaal 30.000 mensen per dag getest gaan worden als ze klachten hebben die lijken op het nieuwe coronavirus.

Het RIVM plaatst een voorbehoud bij zowel het totale aantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur, als ook het aantal nieuwe overledenen in Nederland. Het gaat om overledenen die de afgelopen dag door de GGD in Nederland zijn doorgegeven aan het RIVM, maar zij kunnen ook al enkele dagen eerder zijn overleden. Er kan dus een vertraging zitten in die aantallen. Hetzelfde geldt voor het doorgeven van nieuwe geregistreerde besmettingen. Deze kunnen enkele dagen oud zijn, maar door vertraging nu pas bij het totale aantal besmettingen opgeteld worden.

Mensen met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel