Definitieve plannen voor Haven gepresenteerd

ALMERE • Ma 8 juni 2020 | 16:32 • Maandag 8 juni 2020 | 16:32

Het Havenverbond en inwoners van Almere Haven hebben de definitieve versie van 'Haven in 2040' vastgesteld. Het plan is inmiddels samen met 'Aanpak voor 2020-2024' gepresenteerd. Beide plannen bepalen de koers van alle vernieuwingen in Almere Haven de komende jaren.

Het plan is opgesteld door de 12 organisaties die in het Havenverbond zitten, waaronder de gemeente, De Schoor, Zorggroep Almere, VMCA en GGD Flevoland. Ook zijn er ruim 200 inwoners van Almere Haven betrokken geweest bij het opstellen van de toekomstvisie.

'Haven in 2040' richt zich onder meer op een levendig centrumgebied en een Dijkpark dat samen met de Havenkom en het strand een recreatiegebied moet gaan vormen. Daarnaast moeten er meer woningen voor jongeren en ouderen komen en moet al het water dat in de centrumwijken loopt, verbonden worden tot een Singelgracht met veel groen eromheen.

Begin dit jaar werd er al een conceptversie van Haven in 2040 gepresenteerd. In de definitieve versie zijn een paar wijzigingen gemaakt ten opzichte van de versie van januari. Zo komen er bijvoorbeeld langs de Singelgracht minder woningen dan eerst de bedoeling was. Dat moet ervoor zorgen dat er meer ruimte is voor groen langs het water. De hele visie is te lezen op havenhart2punt0.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel