Campinghouders weggetreiterd door slopende jeugd

SWIFTERBANT • Wo 10 juni 2020 | 6:17 • Woensdag 10 juni 2020 | 6:17

Na zes jaar stoppen campinghouders Benno en Ilona Hakkenbroek van dorpscamping De Abelen in Swifterbant ermee. De reden: aanhoudende vernielingen door de dorpsjeugd.

"Ze hebben het raam van de receptie een keer ingegooid en binnen een aantal kasten opengebroken", vertelt Ilona Hakkenberg. De voordeur is vernield, de buitenverlichting van het pand afgerukt en er is ingebroken in onze beheerderscaravan en in een aantal blokhutten.

Door de vernielingen en de kosten die daar gepaard mee gaan, is het genoeg geweest voor het stel. "Je slaapt niet meer rustig en iedere keer als je hier aankomt denk je, wat tref ik nu weer aan. Dit is het gewoon niet waard."

'Jeugd vernielt moedwillig'
Wat vooral pijn doet is dat de dorpsjeugd van Swifterbant moedwillig de boel vernielt. "Ze hebben onze matrassen verpest door er over heen te lopen, er worden peuken uitgedrukt op onze spullen en ze zitten te drinken en wiet te roken."

Ook het naastgelegen zwembad is geregeld doelwit van vandalen. Ondanks dat de politie verschillende malen heeft gesurveilleerd en er zelfs jongeren zijn opgepakt houden de vernielingen aan. Zelf een poging van de gemeente Dronten om met de jeugd in gesprek te gaan is volgens de campinghouders mislukt. "Ze komen gewoon niet opdagen."

Benno en Ilona maken dit seizoen nog af en dan nemen ze met pijn in het hart afscheid van camping De Abelen. "Het idee was om dit na ons pensioen nog een aantal jaren te blijven doen als liefhebberij maar helaas. Het is genoeg zo."

De gemeente Dronten is inmiddels op zoek naar nieuwe beheerders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel