Leer eenzaamheid te verbannen met cursus

LELYSTAD • Wo 10 juni 2020 | 10:55 • Woensdag 10 juni 2020 | 10:55

"Eenzaamheid is een probleem dat je zelf moet oplossen, maar daar heb je contacten voor nodig. Dan moet je wel eerst leren hoe dat moet, contacten leggen." Dat zegt Anna Rijpsma, cursusleider van Welzijn Lelystad. Daarom biedt de organisatie een cursus aan tegen die eenzaamheid, onder de titel: 'Meer contact'.

"Eenzaamheid zorgt voor allerlei processen in het lichaam waardoor je je terugtrekt", legt Rijpsma uit. "Contact maken is eng. Je bent eenzaam. De gedraging is het gevolg van de eenzaamheid."

Vaardigheden
De cursus biedt vaardigheden om weer sociale contacten te leggen. Rijpsma vertelt dat je er 10 tot 15 minuten per dag mee bezig bent. "Na 2 tot 3 weken krijg je bijvoorbeeld de opdracht om naar buiten te gaan en iemand aan te spreken, zoals bij een bushalte. Zo kun je voelen hoe het is om iemand aan te spreken. Eigenlijk krijg ik van alle cursisten daar positieve ervaringen over te horen."

Pilot
De cursus is gestart met een pilot, kosteloos voor 20 Lelystedelingen. Veertien deelnemers zijn er al mee begonnen. "Als het een daverend succes wordt, dan kijken we daarnaar. De intentie is om het kosteloos te houden."

Aanmelden voor de cursus kan via de site van Welzijn Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel