1,5 miljoen voor Maritieme Campus

URK • Wo 10 juni 2020 | 14:12 • Woensdag 10 juni 2020 | 14:12

ROC Friese Poort en het Berechja College ontvangen een subsidie van 1,5 miljoen euro voor het ontwikkelen van een Maritieme Campus op Urk. De subsidie komt vanuit de Regio Deal Noordelijk Flevoland. Deze regiodeal is een samenwerking tussen het Rijk, de provincie en regionale partners. In totaal wordt er vanuit de regiodeal 30 miljoen euro geïnvesteerd in de economie van Noordelijk Flevoland.

Een belangrijk onderdeel van die economie is de maritieme sector op Urk. De verschillende partijen willen de sector toekomstbestendig maken door te investeren in nieuw talent. De campus moet daarbij gaan helpen. ROC Friese Poort en het Berechja College gaan de campus samen met de gemeente en het bedrijfsleven op Urk realiseren.

"De ontwikkeling van de Maritieme Campus op Urk is een mooi voorbeeld van waarvoor de Regiodeal Noordelijk Flevoland bedoeld is. De komst van de campus is hard nodig om op nationale en internationale topniveau te blijven presteren", aldus gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland.

Opleidings-, kennis- en trainingscentrum
De campus wordt een opleidingscentrum met een aanbod van visserij-, koopvaardij- en binnenvaart-opleidingen en trainingen. Deze worden zowel voor jongeren als volwassenen gegeven. Ook moet het een kenniscentrum worden voor de maritieme sector en vooral de visserij.

De ontwikkeling en bouw van de campus zal in totaal zo'n vier jaar duren, is nu de verwachting. De huidige locatie van ROC Friese Poort op Urk wordt daarvoor deels vernieuwd en uitgebreid. Daarnaast komt er een nieuw trainingscentrum met een inpandig waterbassin. Het is nog niet bekend waar dat precies gaat komen, daarover wordt nog overlegd met de gemeente.

In totaal zal de campus zo'n 3 miljoen euro gaan kosten. ROC Friese Poort staat zelf garant voor de 1,5 miljoen die naast de subsidie nog nodig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel