Rooms-katholieke kerkdienst vanuit de Lichtboog

ALMERE • Vr 12 juni 2020 | 10:16 • Vrijdag 12 juni 2020 | 10:16

Tot eind juni zendt Omroep Flevoland iedere zondag een kerkdienst uit, steeds vanuit een andere kerk in de provincie. Deze zondag komt de dienst vanuit kerkcentrum De Lichtboog in Almere-Stad. Deze is bij Omroep Flevoland te zien via televisie, op Facebook en via YouTube.

Eucharistie
Deze eucharistieviering wordt verzorgd door de rooms-katholieke Sint Bonifatiusparochie. De voorganger is pastoor Sandor Koppers. "Ik denk dat ik in mijn preek een brug ga slaan tussen de beelden die afgelopen week neergehaald werden en het beeld van de eucharistie, het brood en de wijn. Dat beeld van het brood en de wijn staat buiten al die dingen als slavernij, maar heeft wel met ons dagelijks leven te maken", vertelt Koppers. "Wellicht kan ik wat handreikingen bieden. Ik probeer altijd een link tussen de actualiteit en de bijbel te leggen."

Protocol
De parochie is druk bezig met de voorbereidingen voor 1 juli. Op die datum worden de coronamaatregelen voor kerken versoepeld en mogen ze honderd kerkgangers toelaten. Op dit moment zijn dat er dertig.

"We doen in juni vier proefvieringen met dertig personen", zegt pastoor Koppers. "We hebben voor 1 juli een stoelenplan gemaakt, waar mensen mogen zitten, op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is een protocol bij binnen komen, plaatsnemen, het reinigen van de handen en ook voor het verlaten van het gebouw."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel