'Bakkie aan de deur'; Ze mogen elke dag komen

ALMERE • Vr 12 juni 2020 | 17:35 • Vrijdag 12 juni 2020 | 17:35

Ouderen hebben het juist nu in de coronatijd lastig. Ze zijn kwetsbaar, blijven daarom zo veel mogelijk thuis en krijgen weinig bezoek. Welzijnsorganisatie De Schoor is daarom het project 'Bakkie aan de deur' begonnen in Almere.

Medewerkers van de instelling gaan met een thermoskan en klapstoel in de hand op bezoek bij onderen. Christa van Doorn, sociaal-cultureel werker bij De Schoor: "Ouderen staan al voor het raam te zwaaien als wij eraan komen." In de tuin voor het huis of op de galerij, klappen Van Doorn en vrijwilliger Jos Epping van De Schoor hun stoeltje uit en maken een praatje met de oudere die dan achter het raam of in de deuropening zit.

Vandaag brengt het tweetal een bezoek aan Frans Voolstra. Zijn vrouw is twee jaar geleden overleden. "Die mis ik in alles ook juist nu," zegt de 84-jarige. "Er zijn hier weinig mensen die contact willen. Je zegt elkaar gedag, meer gebeurt er niet." Voolstra, die verder monter oogt en een vrolijke man is, was kind aan huis van GrandCafé Wijs, een inloopspreekuur voor ouderen. Maar dat café is nu dicht en alle andere activiteiten van De Schoor zijn ook vanwege corona opgeschort.

Het project van De Schoor loopt nu bijna een maand en ze hebben ongeveer dertig ouderen bezocht. "Even een gesprek voeren, laten zien dat we er zijn voor elkaar", dat wordt volgens Epping heel erg gewaardeerd. Voolstra knikt instemmend. "Ik vind het prima. Ze mogen elke dag komen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel