Politie betrapt en bekeurt tientallen straatracers

LELYSTAD • Zo 14 juni 2020 | 10:55 • Zondag 14 juni 2020 | 10:55

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een straatrace afgebroken aan de IJsselmeerdijk in Lelystad. Op de dijk stonden rond de 100 auto's en een grote groep mensen.

Agenten van de Landelijke Eenheid Noordwest mengden zich in een onopvallend voertuig tussen de racers. Ze zagen dat er tien wagens klaarstonden. Inmiddels kwam een gewoon politievoertuig met zwaailichten aanrijden vanaf de andere kant van de dijk. Daarop rende het aanwezige publiek direct richting hun auto's en reden ze richting de A6.

Inmiddels had zich een tweede onopvallende politiewagen onopgemerkt aangesloten bij de groep. Eenmaal op de snelweg aangekomen bleek dat de straatracers en het meevluchtende publiek de A6 als een soort circuit gebruikten. De politie constateerde snelheden van ver boven de 200 kilometer per uur, rechts inhalen, bumperkleven bij 180 kilometer per uur en het negeren van de wegbelijning.

De agenten in de twee onopvallende politiewagens deden ondertussen diverse snelheidsmetingen. De tientallen bekeuringen daarvoor komen binnenkort via de post binnen bij de snelheidsduivels. Acht overtreders krijgen daarbij de melding dat hun rijbewijs ongeldig is geworden omdat ze meer dan 50 kilometer per uur te hard reden. Eén snelheidsovertreder is zijn rijbewijs nu al kwijt. Hij werd bij Almere Poort aan de kant gezet omdat hij 175 kilometer per uur reed, waar 100 het maximum is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel