Plan voor 'fietspakhuis' in centrum van Lelystad 

LELYSTAD • Ma 15 juni 2020 | 19:47 • Maandag 15 juni 2020 | 19:47

In het centrum van Lelystad komt een 'fietspakhuis' als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt. Deze fietsenstalling komt in de buurt van het Agora Theater te liggen.

Het gebied staat de komende jaren een grote verandering te wachten met de bouw van een bioscoop, horeca en woningen. De aanleg daarvan gaat volgens de gemeente nog dit jaar van start.

Moment aangrijpen
Burgemeester en wethouders willen het moment aangrijpen om tegelijkertijd extra stallingsmogelijkheden voor fietsen te creëren. Daarvoor is het oog gevallen op het gebouw naast de Jumbo. Het pand ziet er op dit moment slecht uit en is afgetimmerd met platen.

Openbaar toilet
Door gebruik te maken van de bestaande fundering en vloeren kan het fietspakhuis volgens de gemeente tegen lage kosten worden gerealiseerd. De stalling wordt gecombineerd met een openbaar toilet en een toegang tot de bovenverdieping, zodat deze in de toekomst verhuurd kan worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel