Scoutingkampen gaan door, maar alleen in eigen groep

ZEEWOLDE • Di 16 juni 2020 | 17:03 • Dinsdag 16 juni 2020 | 17:03

Er kunnen deze zomer toch, ondanks alle coronamaatregelen, zomerkampen op het Scoutinglandgoed in Zeewolde plaatsvinden. Al begin juli worden er verschillende scoutinggroepen uit het hele land ontvangen. Uiteraard zijn er regels. Zo moeten kinderen die naar Zeewolde komen, wel binnen hun eigen groep blijven.

Alle regels staan in een speciaal 'coronaprotocol' dat Scouting Nederland afgelopen week heeft opgesteld. Het was lange tijd onduidelijk of de zomerkampen deze zomer konden doorgaan. Maar nu het protocol er is, zijn kamperende kinderen welkom.

Alles met eigen groep
Het Scoutinglandgoed wijst per groep een veld aan en daar moeten de kinderen blijven. Contact zoeken met leeftijdsgenoten buiten de groep is dit jaar verboden. Per veldje kan een groep alle eigen activiteiten doen. En die veldjes zijn er genoeg op het landgoed, zegt directeur Peter Messerschmidt. Naast de activiteiten op het eigen veld mogen de kinderen in deze coronatijd trouwens ook op avontuur in de natuur gaan, maar alleen met de eigen groep.

Extra sanitair
In de eerste week van de zomervakantie worden 300 kinderen verwacht. Dit aantal loopt een paar weken later op naar 800 kinderen. Er komen extra toiletten en douches op het terrein om de kampeerders te spreiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel