Crisisopvang jeugd niet in gevaar ondanks conflict

FLEVOLAND • Wo 17 juni 2020 | 11:38 • Woensdag 17 juni 2020 | 11:38

De 24-uurs opvang en crisisopvang van jongeren met problemen door het Samenwerkingsverband Jeugdhulp met Verblijf gaan voorlopig gewoon door, ondanks een conflict over de financiën. Dat zei de Lelystadse wethouder Nelly den Os dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering.

Het Samenwerkingsverband had aangekondigd vanaf donderdag geen nieuwe aanmeldingen meer aan te nemen, omdat er geen budget meer is. De ChristenUnie stelde hierop vragen aan de wethouder, omdat een stop grote gevolgen voor de hulpverlening zou hebben.

Den Os zei dat er dinsdag overleg is geweest tussen het Samenwerkingsverband en de zes Flevolandse gemeenten, waarbij Almere het eerste aanspreekpunt is. Daarin is afgesproken dat een bemiddelaar zich over het geschil buigt. De opnamestop vanaf donderdag komt daarmee te vervallen. Kinderen en jongeren die hulp nodig hebben kunnen hierop blijven rekenen.

Volgens wethouder Den Os draait het geschil om een bedrag van 3,5 miljoen euro. Het Samenwerkingsverband Jeugdhulp met Verblijf, dat bestaat uit Vitree, Pluryn en 's Heeren Loo, had aanvullend geld over vorig jaar gevraagd aan de gemeenten.

Volgens Den Os hebben de gemeenten dat verzoek afgewezen, omdat het verband niet voldoet aan de voorwaarden voor aanvullend budget. Het zou onvoldoende helder zijn wat het verband zelf heeft gedaan om budgetoverschrijdingen te voorkomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel