Zomermaatje helpt gezinnen die niet op vakantie kunnen

ALMERE • Do 18 juni 2020 | 21:09 • Donderdag 18 juni 2020 | 21:09

Humanitas zet komende zomer in Almere speciale zomermaatjes in. Deze getrainde vrijwilligers gaan in juli of augustus minstens eenmaal per week op stap met een kind of jongere of met een heel gezin.

Het project is opgezet omdat veel Almeerse gezinnen volgens Humanitas zelf niet de mogelijkheid hebben om eropuit te trekken. De zomerperiode kan voor zo'n gezin best zwaar zijn. Ouders kunnen ook hun verhaal kwijt bij de vrijwilliger als ze daar behoefte aan hebben en het Zomermaatje denkt waar nodig mee.

Volgens Humanitas zal het contact tussen de vrijwilliger en het kind of het gezin helemaal volgens de RIVM richtlijnen verlopen. Als een kind of gezin zich niet comfortabel voelt bij 'live' afspreken, bestaat ook de mogelijkheid om online contact te hebben met een Zomermaatje en bijvoorbeeld online samen spelletjes te spelen.

Gezinnen die graag een zomermaatje willen, kunnen zich melden via jeugdengezin.almere@humanitas.nl. Er worden ook zomermaatjes gezocht. Helpen kan ook als je maar een deel van de zomer beschikbaar bent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel