Verdachten vuurwerkbom blijven in cel

URK • Vr 19 juni 2020 | 10:39 • Vrijdag 19 juni 2020 | 10:39

Twee mannen die ervan verdacht worden vorig jaar op Urk een aanslag met een vuurwerkbom te hebben gepleegd, blijven in de cel. Dat heeft de rechtbank vrijdag bepaald.

Hun advocaten hadden gevraagd of de verdachten de behandeling van hun zaak in vrijheid mochten afwachten. Maar volgens de rechtbank bestaat er nog steeds maatschappelijke onrust over de ernstige feiten die zijn gepleegd. De mannen uit Urk en Espel mogen daarom niet vrijkomen. Het openbaar ministerie verdenkt het tweetal van poging tot moord of doodslag.

Zondag 3 november werd in een huis aan de Golfoploop op Urk een explosief naar binnen gegooid. Door de explosie die volgde raakte niemand gewond, maar er ontstond wel erg veel schade.

Volgens een expert van de politie was het een geluk dat vader, moeder en de twee kinderen van toen 9 en 7 jaar oud de slaapkamerdeuren dicht hadden, anders waren er mogelijk doden gevallen.

De politie denkt dat de daders wraak wilden nemen op een ander echtpaar. Die mensen hadden een dag eerder aan de politie doorgegeven dat er mogelijk illegaal vuurwerk in dozen in een auto zat. Volgens de politie zouden de twee verdachten zich in het huis vergist kunnen hebben.

In september wordt de rechtszaak voortgezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel