Geen extra tijd nodig om tot Regionale Energie Strategie te komen

FLEVOLAND • Vr 19 juni 2020 | 12:00 • Vrijdag 19 juni 2020 | 12:00

De regio Flevoland heeft geen extra tijd nodig gehad om te komen tot de concept-versie van de Regionale Energie Strategie (RES). Vanwege de coronacrisis is de deadline voor het concept landelijk wel verplaatst van 1 juni naar 1 oktober. Maar Flevoland had die extra tijd niet nodig.

De afgelopen weken is de concept-RES besproken in alle Flevolandse gemeenteraden, de Provinciale Staten en de Algemene Vergadering van het Waterschap. Al die partijen zijn akkoord gegaan met het Flevolandse 'bod'.

Dat bestaat uit de doelstelling om in 2030 13,5 procent van de landelijke opgave voor opwekking van duurzame energie te leveren. Mogelijk wordt het bod de komende jaren nog hoger.

Flevoland is één van de 30 RES-regio's in Nederland. Gezamenlijk moeten zij in 2030 35 terawattuur hernieuwbare elektriciteit,dus uit natuurlijke bronnen, leveren. Ook moet in 2030 de uitstoot van CO2 gehalveerd zijn.

Eerder dit jaar liet de projectleider van RES Flevoland al weten dat onze provincie op dit moment op kop loopt met duurzame energie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel