Schaal- en schelpdierbedrijf slaat zich door crisis

URK • Ma 22 juni 2020 | 17:25 • Maandag 22 juni 2020 | 17:25

Schaal- en schelpdierbedrijf Crusta Oceans op Urk zag door de coronacrisis binnen twee maanden al zijn afzetmarkten volledig wegvallen. In januari ging China op slot. Dat land was een grote afnemer van het assortiment van Crusta Oceans. In maart viel de Europese markt stil.

"En dat zit je met een hele partij levende kreeften en krabben in je bassins. Dan moet je als een dolle aan de slag om die toch kwijt te raken", vertelt Arie Zuurmond. De medewerkers van het bedrijf probeerden nieuwe markten aan te boren, en dat lukte wonderwel. "Al weer redelijk snel leverden we aan Hong Kong, Singapore, Canada en Amerika. Het was een flinke puzzel om de beesten via buitenlandse luchthavens daar ook te krijgen", aldus Zuurmond.

Belangrijk voor de verkoop naar bijvoorbeeld Amerika is de juiste certificering. Die heeft het bedrijf snel voor elkaar gekregen. Crusta Oceans ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. "We hebben zojuist weer een partij aan Italië verkocht", aldus Zuurmond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel